- معدن - https://madanpress.com -

فعالیت شرکت ملی مس در حوزه تولید و آلایندگی‌های زیست محیطی فاجعه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تاکید بر آلایندگی‌های زیست محیطی شرکت ملی مس، فعالیت این شرکت در تولید را با توجه به ذخایر مس در کشور، فاجعه بار دانست.

 

*** شرایط بحرانی استان کرمان

 

به گزارش معدن پرس، محمدرضا پورابراهیمی در آیین معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان، ضمن تاکید بر لزوم بازنگری در فعالیت برخی صنایع بزرگ استان کرمان، اظهار کرد:

وضعیت تولید شرکت مس در کرمان فاجعه است.

این درحالی است که ذخایر مس ایران با ١٧ میلیارد تن در رتبه پنجم جهان قرار دارد اما در تولید در رتبه ١٩ دنیا هستیم که آمار نشان می‌دهد فعالیت شرکت مس (درحوزه تولید نیز) فاجعه‌ است.

لذا ضرورت دارد چارچوب‌های محیط زیست رعایت شود که اگر این کار انجام نشود، شاهد شرایط بحرانی در استان خواهیم بود و امروز نتیجه برخی اقدامات خلاف زیست محیطی را در برخی مناطق کشور می‌بینیم.

برخی فعالیت‌ها در صنایع اصلی استان کرمان داریم که تاثیر آنها بر محیط زیست استان به اندازه وزنشان است که ضرورت بازنگری در فرایند تولیدی این صنایع وجود دارد.

صنعت مس در استان کرمان وضعیت زیست محیطی نامطلوبی دارد و نتوانسته همگام با پیشرفت دنیا، حرکت کند؛ متاسفانه در کشور نیز نسبت به سایر صنایع عقب مانده است.

 

*** آمار و ارقام ضعیف شرکت ملی مس

 

وی در ادامه، افزود:

شرکت گل گهر با ذخیره ١.٢ میلیارد تن در سال ٧۴ کار خود را در استان کرمان آغاز کرد و امروز گل گهر در حوزه توسعه فعالیت ها با توجه به ذخیره منابع، در تولید، سودآوری و اشتغال زایی از صنعت مس پیشی گرفته است.

گل‌گهر سال گذشته ١۵٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در طرح های توسعه استان کرمان انجام داد.

تولید شرکت مس از پیش از انقلاب تاکنون با این همه فعالیت از ١۵٠ هزار تن مس کاتد به ۲۵۰ هزارتن غیر از قراضه برداری رسیده درحالی که قرار بوده به ٨٠٠ هزار تن برسد.

ارزش کل شرکت مس برابر با ۶٠٠ هزار میلیارد تومان در رتبه پنج بازار سرمایه بوده که آن را به رتبه ٢۵ رسانده‌اند.

شرکت ملی مس یکی از آن شرکت‌های صادراتی است که سهمی قابل توجه باید در این حوزه داشته باشد و به‌راحتی می‌توانیم پنج میلیارد دلار منابع ارزی از شرکت مس داشته باشیم اما اینگونه نیست.

 

*** منطقه راور 

 

به گزارش م [1]عدن پرس، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان با بیان اینکه بازنگری در تولید صنایع را از استان کرمان آغاز کردیم و در این زمینه ظرفیت های مس در این استان بسیار زیاد است؛ در منطقه راور، جیرفت، بم، رابر و بسیاری مناطق استان این ظرفیت وجود دارد که باید از آن بهره برداری شود، تصریح کرد:

بشدت منتظر بررسی شاخص های زیست محیطی در صنعت مس هستیم؛ برخی فکر می‌کنند توسعه با محیط زیست سازگاری ندارد اما اینگونه نیست، شرکت هایی در دنیا با حفظ محیط زیست تولید خود را از ٢٠٠ هزار تن به یک میلیون تن رسانده‌اند.

راور منطقه محرومی در استان کرمان محسوب می‌شود، این شهرستان زمانی رتبه اول تا سوم را در نرخ خودکشی نسبت به جمعیت داشت اما اکنون نرخ بیکاری این شهرستان بسیار پایین آمده است.

راور امکان سرمایه گذاری در بیش از ٩۵ درصد از مساحت خود را ندارد به دلیل اینکه محیط زیست، نیروگاه هسته‌ای یا ایمیدرو آن را بلوکه کرده و این در حالی است که بزرگترین ذخایر را در این منطقه داریم.

محیط زیست در این زمینه راهکار اجرایی توسعه در کنار حفظ محیط زیست ارائه دهد و ما هم در کنارشان خواهیم بود.

 

 

انتهای پیام///