اخبار برگزیده

کد خبر:116093
پ
برق-فولادی
معدن پرس گزارش می‌دهد:

قطع برق شرکت‌های فولادی در زمستان/ صنعت فولاد کشور در مسیر ورشکستگی

سازمان برق منطقه‌ای تهران در نامه‌ای فوری به تعدادی از شرکت‌های فولادی اعلام کرده است که برق آن‌ها را از ساعت ۱۰ صبح امروز دوم بهمن قطع می‌کند!

سازمان برق منطقه‌ای تهران در نامه‌ای فوری به تعدادی از شرکت‌های فولادی اعلام کرده است که برق آن‌ها را از ساعت ۱۰ صبح امروز دوم بهمن قطع می‌کند!

 

*** قطع برق فولادی‌ها در زمستان

 

به گزارش معدن پرس، بعد از قطع کامل یا محدودیت مصرف برق فولادی‌ها در تابستان امسال که بیش از ۸۰ روز ادامه داشت و محدودیت مصرف یا قطع گاز شرکت‌های فولادی که از آذر سال جاری اعمال شد، حالا در اقدامی بسیار عجیب، مجدداً نوبت به قطع برق فولادی‌ها در زمستان رسیده است.

آیا این محدودیت‌ها در کنار افزایش شدید نرخ گاز و برق، عملاً شرکت‌های فولادی را به ورشکستگی نخواهد کشاند؟ آیا این محدودیت‌های شدید، مصداق صنعت‌ستیزی نیست و باعث نمی‌شود که شرکت‌های فولادی هم به سرنوشت شرکت‌های خودرویی زیان‌ده دچار شوند؟

 

*** مدیرعامل یک شرکت‌ فولادی بورسی/ تشویق ورشکستگی؛ حمایت از خودروسازی، مجازات فولادسازی!

 

مدیرعامل یکی از شرکت‌های فولادی بورسی ضمن اعتراض شدید به هشدار قطع برق صادرشده توسط شرکت برق منطقه‌ای، اظهار کرد:

ما تعدادی از کوره‌ها را خاموش کرده‌ایم و بالاجبار تولید را پایین آورده‌ایم. اصلاً معلوم نیست اگر کشور با مشکل کمبود برق روبرو است، چرا سریعاً به سراغ شرکت‌های فولادی می‌روند و برق این شرکت‌ها را قطع می‌کنند.

مگر ما در کشور صنعت دیگری جز فولاد نداریم؟! چرا همه بار قطعی برق را روی دوش فولای‌ها می‌گذارند که ورشکسته نیستند و صادرات دارند.

 

وی در ادامه افزود:

قیمت برق مصرفی ما نسبت به سال گذشته ۵ برابر و قیمت گاز ۱۵ برابر شده و در عین حال با محدودیت مصرف هم روبرو هستیم! جالب است که شرکت‌های قطعه‌ساز و خودروسازی که عیناً واحد ذوب و ریخته‌گری دارند، نه مشمول افزایش نرخ برق و گاز شده‌اند و نه برق و گازشان قطع می‌شود. دلیل این تبعیض‌ها چیست؟ آیا این تبعیض‌ها به این‌خاطر است که فولادی‌ها سودده هستند و صادرات دارند و ‌به‌خاطر عملکرد خوب‌شان باید مجازات شوند؟

 

*** هدایت فولاد‌ی‌ها به کانال ورشکستگی خودرویی‌ها

 

مدیرعامل این شرکت فولادی در پایان، تأکید کرد:

راهی که در قبال شرکت‌های فولادی پیش گرفته شده، آن‌ها را به ورشکستگی می‌کشاند و باعث می‌شود که آن‌ها به سرنوشت شرکت‌های خودروسازی تبدیل شوند. فقط دو خودروساز بزرگ کشور بیش از ۶۱ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند.

چرا باید کاری کرد که بخش قدرتمند اقتصاد ایران نیز به سرنوشت شرکت‌های خودروسازی دچار شوند؟!

 

*** مدیرعامل یک شرکت‌ فولادی دیگر/ دستور تعطیلی خطوط تولید در سال مانع‌زدایی توسط دولت!

 

مدیرعامل یک شرکت‌ فولادی دیگر نیز در خصوص اخطار قطع برق دریافتی از شرکت برق منطقه‌ای، اظهار کرد:

از ساعت ۸ صبح امروز دوم بهمن برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ماشین‌آلات، کلیه خطوط را خوابانده‌ایم و فقط تخلیه و بارگیری داریم.

 

*** به صدا درآمدن زنگ خطر برای شرکت‌های فولادی

 

به گزارش معدن پرس، با وضعیتی که در زمینه تأمین انرژی شرکت‌های فولادی ایجاد شده، مشخص نیست این شرکت‌ها چگونه باید به تعهدهای فروش داخلی و صادراتی خود عمل کنند.

قطعی برق و گاز، خسارت‌های بزرگی به شرکت‌های فولادی وارد کرده و اکنون بیم آن وجود دارند که صنعت فولاد ایران بازارهای صادراتی خود را نیز به دلیل مشکلات حوزه انرژی از دست بدهد.

بنا به برآورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، خاموشی‌های برق در فصل گرم امسال باعث از دست رفتن حداقل ۸۲ روز کامل تولید صنعت فولاد شد که زیان مستقیم ناشی از این توقف تولید برای اقتصاد ملی بالغ بر ۶ میلیارد دلار بود و ۳۰۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در تابستان امسال به‌طور کامل از دست رفت یا محدود شد.

حالا در فصل سرد امسال، شرکت‌های فولادی به‌صورت همزمان با مشکل قطعی یا محدودیت مصرف برق و گاز روبرو هستند و این به معنای خسارت‌هایی است که جبران آن‌ها روز به روز دشوارتر و شاید غیرممکن می‌شود.

دنیای معدن

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

کلید مقابل را فعال کنید